SURF SAFE met Child Focus (2015)

Child Focus Nieuws

18-08-2015

SURF SAFE met Child Focus (2015)

Jongeren kunnen op de SURF SAFE-zomercampagne zelf ondervinden hoe eenvoudig of moeilijk het is om te surfen op een rodeo-surfbord. Surfen op internet is net hetzelfde: internet is fantastisch, maar niet altijd zonder risico’s. De SURF SAFE-actie is bedoeld om jongeren aan te sporen om in het geval van vragen of problemen over veilig internet te praten met een vertrouwenspersoon of (indien gewenst anoniem) contact op te nemen met de Child Focus 116 000-hulplijn.

Je hebt een probleem op het internet en weet niet met wie je erover kunt praten?

Met een driedaagse communicatiecampagne wil Child Focus jongeren informeren en sensibiliseren over problemen die zijzelf online kunnen ervaren. Jongeren kunnen op een rodeo-surfplank kruipen en zelf ondervinden dat surfen met vallen en opstaan gebeurt. Naast de attractie zal er een informatiestand zijn waar jong en oud ons materiaal kan inkijken en vragen kan stellen over veilig surfen op het net. 

Help, er is een naaktfoto van mij op Facebook gelekt!”

Met deze campagne herinnert Child Focus aan het bestaan van de hulplijn rond veilig internetten via chat (116000.be), telefoon (116 000) of mail (clickhelp@childfocus.org). De meest recente cijfers laten zien dat steeds meer mensen contact opnemen met de hulplijn. Vorig jaar ontving Child Focus 161 cases. Meestal gaat het over gevallen waarbij er sprake is van aantasting van de seksuele integriteit of schending van de privacy van de jongeren, maar ook vragen over media-opvoeding en filtersoftware worden dankzij de hulplijn beantwoord.

Bovendien zet deze actie aan om onze algemene website rond veilig internetten www.clicksafe.be te raadplegen. Op www.clicksafe.be vinden kinderen en jongeren tal van tips om in alle pret te surfen, terwijl ouders en leerkrachten er een schat aan informatie, leermiddelen en onderwijsmateriaal ontdekken.

Op de eerste campagnedag (19 aug.) wordt tevens de Facebookpagina voor jongeren ‘Hey YOU’ van Child Focus gelanceerd, waar ook al het beeldmateriaal van de campagne te vinden zal zijn. 

Wil je zelf de jongeren in actie zien en tips meepikken over veilig en verantwoord internetten? Kom een kijkje nemen op volgende data (telkens van 11u.-17u.)

19 AUGUSTUS – DE PANNE – Zeedijk Leopold I Esplanade – 8660 De Panne

27 AUGUSTUS – BLANKENBERGE – Rotonde van de Pier – 8370 Blankenberge

29 AUGUSTUS – LAC DE L’EAU D’HEURE – Route de la Plate Taile 99 – 6440 Boussu-Lez-Walcourt

© 2015 Child Focus | Houba - de Strooperlaan 292 | B-1020 Brussel | BE19 3101 2229 9912