Nieuwe online vriendschappen

Internet biedt jou en je vrienden de mogelijkheid om oneindig veel contacten te leggen, ook met mensen die je minder goed of helemaal niet kent.

Je hoeft niet naar de andere kant van de wereld te reizen om nieuwe mensen te ontmoeten, tegenwoordig kan je in een mum van tijd online bevriend worden met leeftijdsgenoten afkomstig uit alle werelddelen. Spannend én interessant!
Het leuke is dat je bijvoorbeeld ook online in contact kan komen met mensen met dezelfde hobby’s en interesses  via fora, blogs, YouTube, Instagram enz.
Of wat dacht je van een lief vinden? Allemaal mogelijk op het net!

De maks! Maar wat als die persoon toch een rare snuiter blijkt te zijn? Ruik je onraad?

Wie zijn die nieuwe vrienden?

Je kent de vrienden met wie je chat: dan is er geen vuiltje aan de lucht. Maar soms weet je niet wie er achter een schuilnaam zit. Ook al denk je dat het gaat om een “vriend van een vriend”, je weet niet altijd met wie je te maken hebt. Dat betekent natuurlijk niet dat je niet meer mag chatten. Dat zou zonde zijn. Pas gewoon goed op wie je accepteert.

Een lange contactenlijst lijkt misschien wel cool, maar het is geen goed idee om te chatten met mensen die je niet “in het echte leven” kent. Je weet immers nooit of die persoon wel is wie hij of zij zegt te zijn of wat zijn of haar bedoelingen zijn. Chatten is geweldig, maar kijk wel een beetje uit. Aan onbekende chatpartners geef je best ook nooit persoonlijke gegevens zoals je adres, telefoonnummer of naam van je school door.

Case: Mijn nieuwe online vriend(in) vraagt me om te bellen. Wat doe ik?

Stel jezelf volgende vragen:

  • Gaat het om een telefoonnummer in België?
  • Gaat het niet om een betaalnummer?
  • Waarom wil die persoon dat ik hem of haar opbel?
  • Wat vinden je ouders het beste? Overleg even met hen.
  • Besluit je toch te bellen? Verberg dan je nummer.

Een probleem?

Is die nieuwe vriend toch helemaal niet wie hij of zij zegt te zijn? Problemen of vragen?
Praat met een vertrouwenspersoon of contacteer ons via 116000.

© 2021 Child Focus | Houba - de Strooperlaan 292 | B-1020 Brussel | BE19 3101 2229 9912 - Privacybeleid - Cookies