Manonolita : « Zichzelf blijven is de sleutel tot succes »

Child Focus Nieuws

29-08-2018

Manonolita : « Zichzelf blijven is de sleutel tot succes »

De gamers en spelers van WoW of CS:Go, jullie kennen deze belgische streamster Manonolita misschien? Wie haar nog niet kent, geen nood, lees zeker verder, we geven een woordje uitleg. Naast haar talenten als gamer en streamer, is Manonolita een dame met heel wat bezigheden. Ze is jongerenambassadeur voor Child Focus, de organisatie die zich het lot van vermiste en seksueel uitgebuite kinderen aantrekt. Ze wil zich engageren om jongeren te sensibiliseren met betrekking tot onderwerpen als online pestgedrag. Door haar persoonlijk verhaal, voelt ze zich nauw betrokken bij de missie van Child Focus. 

MatBlog : Kan je je even voorstellen voor wie je nog niet kent?

Manonolita : Ik ben een 18 jarige Belgische streamer. Ik ben twee jaar geleden begonnen met Lives. Wat betreft inhoud, ik verspreid voornamelijk CS:Go en World of Warcraft, maar ik tracht zoveel mogelijk nieuwigheden eens uit te proberen. Mijn doel is uiteindelijk om de viewers een fijn moment te laten beleven, en dat met veel humor, want dat is het beste middel om zich te ontspannen. Maar ik blijf tegelijkertijd wel professioneel!

M : Hoe is het voor jou allemaal begonnen?

Manonolita : Dankzij mijn vader! Sinds ik klein ben speel ik videogames, ik ben namelijk opgegroeid in een familie van gamers. Toen ik 16 jaar was, heeft mijn vader me Twitch doen ontdekken...en sindsdien ben ik niet meer gestopt! Tot op vandaag is het een "familiegebeuren" want mijn vader, maar ook mijn broer en ooms zijn moderators. Ik begon met CS:Go te spelen op een basic computer en met een draagbare computer deed ik de verspreiding. Met de giften van viewers heb ik kunnen uitbreiden... 

M : We kunnen zeggen dat het erg snel gegroeid is …

Manonolita : Ik heb geluk gehad! Ik heb inderdaad snel kunnen uitbreiden dankzij mijn Live uitzendingen van CS:GO. Na twee maanden had ik al 3000 followers! 

M : Gezien het vervolg, is het niet enkel geluk dat speelt...

Manonolita : Het is een geheel, ik probeer dicht bij mijn community te staan, en als zij tevreden zijn, dan blijven ze. 

De kat is deel van de setup van Manonolita ^^

M : We hebben het gehad over je Twitch kanaal maar je bent ook aanwezig op tal van sociale media kanalen, InstagramYouTubeTwitter… Hoe doe je het om ze allemaal te beheren?

Manonolita : Aanvankelijk was de combinatie studies, streams en het leven met mijn gezin niet eenvoudig. Lives doe ik 's avonds, de montage doe ik 's morgens en de namiddag besteed ik aan mijn familie. Ik profiteer van rustige momenten doorheen de dag om actief te zijn op andere kanalen. Eenvoudig is het allerminst, er is een goede dosis organisatie voor nodig, veel werklust en wilskracht.. Dingen die op het scherm niet altijd zichtbaar zijn.  

M : Zeker in het kader van je studies, heb je dan voldoende tijd?

Manonolita : Ik ben onlangs geslaagd voor mijn eindexamens. Nu zal ik, op aanraden van mijn ouders, een sabbatjaar opnemen wat school betreft. Zo kan ik me concentreren op mijn streams en mijn engagement voor Child Focus. Ook hier heb ik geluk, mijn ouders sturen me richting nieuwe projecten.

M : Vertel on daar wat meer over, over Child Focus?

Manonolita : Het is een organisatie die zich inzet voor vermiste en seksueel uitgebuite kinderen, zowel on- als offline. Ik wil hen helpen, hen meer zichtbaarheid schenken. Met mijn engagement ben ik een jonge vertegenwoordigster van de stichting geworden. Daarnaast wil ik sensibiliseren voor problemen van cyberpesten. Er wordt veel over gesproken, maar weinig ondernomen. De stichting is er ook voor dergelijke thema's. 

M : Waarom deze betrokkenheid en waarom Child Focus?

Manonolita :  Onlangs heb ik erover gecommuniceerd op Twitter. Een aantal jaar geleden werd ik misbruikt. Het is mijn manier om te helpen. 

M : Je hebt je engagement getoond voor het evenement Child Focus Run op 9 september en bovendien organiseer je een liefdadigheidsstream op 2 september. Kan je hier iets meer over vertellen?

Manonolita : Er is een fondsenwervend evenement dat zal doorgaan op 9 september, in Frameries, Bergen. Het is een loopevenement waar ik 9 september aan zal deelnemen en 23 is er ook een in Mechelen. Iedereen die het wil, kan zich inschrijven, lopen en fondsen werven voor het goede doel. De opbrengst gaat naar Child Focus.

En voor wat betreft de liefdadigheidsstream, ik zal 2 september van 's middags tot middernacht aanwezig zijn samen met meerdere andere streamers. We gaan uiteraard gamen, maar ook debatteren over pesten op het net. Er zullen streefdoelen zijn voor de schenkingen, en telkens er een doel gehaald wordt, kunnen er prijzen gewonnen worden die jullie voorzien!

M : Heb je enkele tips voor onze lezers die zich willen lanceren als streamer? 

Manonolita : Je moet doen wat je graag doet, en je niet forceren om een spel te spelen enkele en alleen maar om aanzien te winnen. Wanneer de passie zich laat voelen, dan zal ook de community dat voelen, en blijven, ook al is dat geen evidentie op Twitch. En ik ben er me erg van bewust, na twee jaar ben ik nog steeds geen partner! De enige manier om stand te houden, is door zichzelf te blijven en je door niemand onder druk te laten zetten. Dat heb ik gekend, en geloof me, dat is geen goede oplossing. Ik wil ook benadrukken dat het belangrijk is om een goed sociaal leven te onderhouden en om activiteiten buitenshuis te blijven doen. Opgesloten blijven zitten dat is destructief en negatief zowel voor de mentale gezondheid als voor de geestkracht. Ik probeer zelf actief te blijven, ik doe aan boogschieten. Het is absoluut noodzakelijk om activiteiten buiten het streamen te onderhouden, activiteiten die je naar buiten halen. 

M : Met het oog op het vervolg na een sabbatjaar, hoe zie je de toekomst? 

Manonolita : Ik zal me gedurende een jaar toespitsen op Youtube, Twitch Child Focus. Als dat werkt, dan doe ik verder. Zo niet, dan hervat ik mijn studies zonder te stoppen met streamen uiteraard, want dat is mijn passie.

 

 

© 2021 Child Focus | Houba - de Strooperlaan 292 | B-1020 Brussel | BE19 3101 2229 9912 - Privacybeleid - Cookies