Instructiefilmpje: Hoe je profiel configureren of een goed e-mailadres aanmaken?

Bekijk samen met je kinderen hoe je een goed e-mailadres aanmaakt en hoe je hun Skype- en Facebook-accounts instelt.

​Als ouder is het niet altijd gemakkelijk om je kinderen en tieners te begeleiden in hun virtuele leven. Misschien heb je je al afgevraagd hoe je ze helpt een account in te stellen of hun privacyinstellingen te optimaliseren. Maak je geen zorgen. Je moet geen computerwonder zijn om dit te doen. Je kinderen weten wel waar ze moeten klikken! Als ouder kun je ze helpen verstandige keuzes te maken.

En om jou daarbij te helpen, schreef Child Focus enkele tutorials. Bekijk ze met je kinderen en ontdek sam

en hoe je een goed e-mailadres aanmaakt, hoe je hun Skype- en Facebook-accounts instelt of hoe je personen blokkeert in ask.fm, Twitter en Instagram.

Neem ook de tijd om de gebruiksvoorwaarden van de sociale netwerken die je kinderen gebruiken door te nemen. Lees ze samen, hoe lang en saai ze ook mogen lijken. Vereenvoudig ze. Dit geeft je al veel antwoorden op de vragen waarmee je zit.  Vertrouwd worden met die termen is een belangrijke stap in het gebruik van de sociale media. Denk eraan dat de aanvaarding van die voorwaarden overeenkomt met de ondertekening van een contract. En daar ga je niet lichtjes over!

© 2021 Child Focus | Houba - de Strooperlaan 292 | B-1020 Brussel | BE19 3101 2229 9912 - Privacybeleid - Cookies