Bericht in tijden van lockdown

Child Focus Nieuws

03-04-2020

Bericht in tijden van lockdown

Tijdens deze periode van lockdown moedigt Heidi De Pauw, CEO van Child Focus, haar medewerkers aan en bedankt hen voor het werk dat ze doen, zeker nu kwetsbare kinderen die thuis zitten in moeilijke familiale situaties meer dan ooit deze hulp nodig hebben.

 

Beste collega’s,

Door het COVID-19 virus zitten we al en staan we voor uitdagende tijden die ons dwingen om op korte termijn snel veranderingen door te voeren in onze dagdagelijkse bezigheden. Dit niet alleen op het werk maar evenzo thuis. Scholen sluiten de deuren, sportactiviteiten gaan niet door, hobby’s kunnen niet meer buitenshuis uitgeoefend worden. Het gooit alles overhoop en ik ben me er dan ook van bewust dat er heel veel op jullie afkomt, dat we heel veel van jullie vragen…

We kunnen en mogen de strijd tegen seksuele uitbuiting en verdwijning van kinderen en jongeren, de meest kwetsbaren in onze samenleving die zo erg op ons rekenen niet stopzetten of verminderen. We mogen de omkadering van en zorg voor de slachtoffers en hun naasten niet opgeven of minder kwalitatief doen. De hulpvragers rekenen op onze professionaliteit en onze zorg, zeker in onzekere tijden zoals nu.

Doch jullie geven niet op! Jullie flexibiliteit, bereidheid te helpen waar kan, in te springen waar nodig, enz. bewijst jullie enorme engagement en torenhoge motivatie om Child Focus draaiende te houden. Ieder van jullie draagt zijn steentje bij…

En dat bewonder ik heel hard, jullie veerkracht, jullie daadkracht…

Het maakt me nederig te zien hoe we samen aan de kar blijven trekken om verder onze missie waar te maken in het belang van de hulpvragers. Daarvoor kan ik alleen maar respect opbrengen!

Echter deze ganse Corona-crisis zorgt zonder meer voor extra belasting bovenop jullie vaak al zwaar belaste takenpakket en  niet essentiële taken zullen naar de achtergrond schuiven, en het zij zo.

We moeten dan ook al onze krachten bundelen om de meest noodzakelijke taken zo goed mogelijk te vervullen.

Lieve medewerkers, dit is geen sprintje dat we ingezet hebben, maar een marathon dus doseer jullie krachten en energie. En bovenal zorg ook voor jullie zelf! Zelfzorg is de basis om ook goed voor anderen te kunnen zorgen. Zorg voor beweging, ga in de natuur wandelen, eet gezond…doe wat goed voelt maar respecteer daarbij steeds de regels van de regering en vooral: social distancing is belangrijk!

We mogen dit virus niet onderschatten en moeten dus alle richtlijnen en veiligheidsmaatregelen volgen! Niet enkel voor onszelf maar voor iedereen rondom ons en vooral de meest kwetsbaren.

Samen met het directiecollege en gesteund door jullie allen, doen we er alles aan om het werk in deze zeer uitzonderlijke en moeilijke omstandigheden te laten doorgaan in het belang van de kinderen en jongeren. Ik sta erop in naam van het directiecollege en ook persoonlijk jullie allen te bedanken.

Dank voor alles wat jullie doen, dank voor jullie moed, dank voor jullie zorg, dank omdat jullie Child Focus maken tot een warme organisatie waar iedereen zijn plekje heeft en meetelt.

Ik ben trots op jullie en eens dit voorbij is zullen we er allen samen een goed glas gaan op drinken! Samen sterk!

Lieve groeten, Heidi

© 2021 Child Focus | Houba - de Strooperlaan 292 | B-1020 Brussel | BE19 3101 2229 9912 - Privacybeleid - Cookies