Child Focus, RSCA & Proximus slaan de handen in elkaar

Child Focus Nieuws

18-10-2016

Child Focus, RSCA & Proximus slaan de handen in elkaar

De jeugdvoetballers van RSCA besteden naast een sportieve opleiding ook aandacht aan andere belangrijke aspecten van het tienerleven. Zo werkten ze deze zomer in samenwerking met Proximus en Child Focus een project uit rond veilig internetten. Het is immers enorm belangrijk dat jongeren weten hoe ze internet op een veilige en verantwoorde manier kunnen gebruiken. 

De jongeren werden op zomerstage in verschillende kleine groepjes verdeeld, we vroegen elk van hen een preventiespot op te nemen. Van cyberpesten tot het beschermen van je privégegevens, in de spotjes kwamen alle aspecten van het online leven aan bod. Vier winnaars mochten elk aan hun school een laptop schenken. 

Hier kan je alvast een reportage van het project bekijken.

Vrijdag 7 oktober trokken Child Focus, RSCA en Proximus naar het Sint-Guido Instituut in Anderlecht in het kader van het project rond veilig internetten. Ze gingen er de laptops overhandigen die de jeugdspelers van Anderlecht voor hun school gewonnen hebben tijdens de zomerstage. De school reageerde heel enthousiast op het initiatief, aan RSCAtv vertelden ze dat ze het project dit schooljaar zouden verder zetten.  

De winnende filmpjes kan je herbekijken:

Winnaar 1 : Wees niet bang om over jouw problemen te praten

Winnaar 2: Never take off too much clothes before the camera...

Winnaar 3: Cyberpesten, denk na voor je iets op Facebook zet

Winnaar 4: Cyberpesten, kwetsende sms'jes kunnen nare gevolgen hebben

 

© 2021 Child Focus | Houba - de Strooperlaan 292 | B-1020 Brussel | BE19 3101 2229 9912 - Privacybeleid - Cookies