De Juiste Click in basisschool De Regenboog

Child Focus Nieuws

14-05-2018

De Juiste Click in basisschool De Regenboog

Op 19 en 20 april 2018 ging één van onze iCoachers samen met haar collega hoofdinspecteur infosessies geven in 3 klassen van het zesde leerjaar van basisschool De Regenboog (Kortenberg).

Zij speelden samen met de leerlingen het spel "De Juiste Click" om de leerlingen individueel en klassikaal te laten nadenken over een veilig en verantwoord internetgebruik. Daarna bespraken ze via een klasgesprek hoe de leerlingen kritisch kunnen omgaan met hetgeen ze zien en doen op internet. Heel wat tips werden opgesomd.

In de wereld van vandaag en zeker in de leefwereld van onze kinderen is het internet niet meer weg te denken. Internet biedt heel veel mogelijkheden om te leren, te communiceren en natuurlijk ook om te ontspannen met bijvoorbeeld een leuk spelletje. Op donderdag 19 en vrijdag 20 april kwamen Nathalie en Bart van de politie Herko naar De Regenboog om samen met de klassen van het 6de leerjaar het spel "De juiste Click" te spelen. Dit spel, ontwikkeld door Child Focus, wil de leerlingen leren hoe ze veilig omgaan met het internet. Onze grootste leerlingen moesten beoordelen hoe ze zouden handelen als ze bepaalde boodschappen via internet ontvangen of als ze via sites om allerlei informatie gevraagd worden of... Nadien werden de situaties in groep besproken. Er waren niet altijd situaties die mogelijk slecht zouden aflopen, maar de zesdeklassers kregen wel heel wat goede raad. O.a. "Als het te mooi is om waar te zijn, dan zal het wel niet waar zijn" , "Als je twijfelt, doe het dan niet of praat er eerst eens over met je ouders" en heel belangrijk "Durf hulp vragen aan iemand die je vertrouwt". We zijn er zeker van dat al deze goede raad ons in de toekomst van pas kan komen. Dank je wel voor het leuke spel en de wijze raad, Natalie en Bart!

School De Regenboog in Kortenberg

  

© 2021 Child Focus | Houba - de Strooperlaan 292 | B-1020 Brussel | BE19 3101 2229 9912 - Privacybeleid - Cookies