Nieuwe voorzitter én ondervoorzitter bij Child Focus

Child Focus Nieuws

24-03-2017

Nieuwe voorzitter én ondervoorzitter bij Child Focus

De Raad van Bestuur van de Stichting van openbaar nut Child Focus, Stichting voor vermiste en seksueel uitgebuite kinderen, verwelkomt Baron François Cornélis als voorzitter en mevrouw Cathy Clerinx als ondervoorzitter.

De Stichting heeft onder leiding van uittredend voorzitter Jean-Louis Duplat en uittredend ondervoorzitter Hilde Burie nieuwe stappen vooruit gezet op het gebied van de strijd tegen verdwijning en seksuele uitbuiting van kinderen. De organisatie verwierf een solide structuur, een sterke corporate governance-cultuur en -met de steun van talloze bedrijven en burgers- een duurzame financiële basis. Dit beleid zal verder versterkt worden, in het belang van alle kinderen en hun naasten.

Baron François Cornélis (67) blikt terug op een lange carrière als topindustrieel. Sinds 1990 was hij CEO van Petrofina. In april 2000 werd hij vice-voorzitter van het executief comité van Total en voorzitter van de chemie-divisie, tot zijn pensioen in december 2011. In 2015 was hij gedurende vijf maanden CEO a.i. van het beursgenoteerde Elia. Hij is voorzitter van de jury van de Essenscia Innovation Award en stichter-voorzitter van de Essenscia Innovatiekring. Tevens creëerde hij in 2015 een investeringsfonds ten behoeve van start-ups in de chemische sector. François Cornélis studeerde aan de Université de Louvain en is officier van de Légion d’honneur en Commandeur in de Kroonorde.

Mevrouw Cathy Clerinx (53) is marktonderzoeker en partner bij AX’s consulting, dat bedrijven in de healthcare- en life science-sector adviseert. Van 1994 tot 2008 was zij Directeur bij Adelphi International Research, van 1989 tot 1994 achtereenvolgens Global Marketing Reseach Manager en Brand Manager bij Novartis. Zij studeerde aan Richmond - The American International University in Londen en aan de Vlerick Management School. Zij is bestuurder bij Samman cvba, een organisatie die bedrijven en organisaties die zich willen inzetten voor het goede doel begeleidt op weg naar effectieve filantropie.

© 2021 Child Focus | Houba - de Strooperlaan 292 | B-1020 Brussel | BE19 3101 2229 9912 - Privacybeleid - Cookies