Jongeren en hun online reputatie

Een online reputatie of hoe je jezelf in de digitale wereld voorstelt, wordt steeds belangrijker. Een digitale identiteit opbouwen is niet zo vanzelfsprekend. Stelt iedereen zich voor hoe hij of zij werkelijk is?

Hoe bouw jij je imago op? Misschien is het voor jou totaal onbelangrijk of net heel erg cruciaal om heel veel ‘likes’ te verzamelen, volgers of vrienden te hebben?

Good to know

Een online reputatie is gelinkt aan je reputatie in het offline leven. Hou daar rekening mee.
Wat je schrijft, post, blogt, tweet, tagt, liket, met andere woorden al jouw handelingen op internet ‘verdwijnen’ niet zomaar. Hier vind je bruikbare tips over wat je wel en beter niet online plaatstHoe is het gesteld met jouw online reputatie en hoe kan je je reputatie opblinken?

Infofiche online reputatie - ©Mediawijs

Hoe kan ik nu mijn online reputatie meten?

Je vraagt je misschien af hoe het nu zit met je imago op het net. Er bestaat een gemakkelijke methode om dit te achterhalen. Typ je naam in een zoekmachine en kijk wat er allemaal verschijnt. Tevreden met het resultaat?
Of verschijnt er oude, foutieve of negatieve informatie? Niets weerhoud je om een aantal dingen aan te passen, te verwijderen of nieuwe positieve info aan te maken.

Je online reputatie opkrikken

Met de handen in het haar? Een beetje geschrokken van wat er allemaal online te vinden is? Je kan je online imago een handje helpen door info aan te passen of te verwijderen. Maak een afweging tussen de kanalen waar je het meest actief bent en de negatieve informatie die over jezelf te vinden is.

Soms kan het eenvoudigweg door een profiel te verwijderen, maar dikwijls is het minder evident en zal je (professionele) hulp moeten inschakelen.

  • Als het gaat om persoonlijke boodschappen, video’s of afbeeldingen die geplaatst werden door iemand die je kent, vraag dan in de eerste plaats rechtstreeks aan die persoon zelf om de inhoud te verwijderen
  • Je kan ook de webmaster of verantwoordelijke van de website inlichten en vragen om de informatie van het net te verwijderen
  • Lukt dat allemaal niet, kan je ook Child Focus contacteren zo kunnen wij bekijken hoe we je verder kunnen helpen.

Hou er rekening mee dat de resultaten in de zoekmachine nog enkele dagen zichtbaar zullen zijn. 

 

© 2021 Child Focus | Houba - de Strooperlaan 292 | B-1020 Brussel | BE19 3101 2229 9912 - Privacybeleid - Cookies