Populair online…

De strijd om het meeste online volgers, vrienden en likes durft wel eens los te barsten op het net. Terecht?

Populariteit online

Voornamelijk sociale media zijn gelinkt aan populariteit. Het aantal likes, vrienden, volgers wordt soms aanzien als een barometer voor je online succes.

Is dit belangrijk voor jou? Of vind je het zelf misschien ook soms vervelend als niemand je foto liket? En laat het je koud hoeveel volgers je hebt op Instagram of Twitter?

Online vrienden zijn niet steeds je echte vrienden

“Ik vind het aantal Facebookvrienden echt belangrijk, soms voeg ik daardoor mensen toe die ik helemaal niet ken” (Lisa, 14 jaar)

Je hebt misschien 600 vrienden op Facebook, maar in het echte leven ken je misschien nog niet eens de helft ervan. Het is goed om even stil te staan en na te denken over wie je online vrienden zijn, wat je wel en niet wilt delen met hen en of je soms mensen toevoegt die je helemaal niet kent.

Bovendien kan je heel populair zijn online, maar is dit geen weerspiegeling van hoe ‘cool, hip, mooi of interessant’ je bent in het echte dagelijkse leven. Je hoeft dus helemaal geen honderden vrienden en volgers te hebben.

Een gouden raad die we je willen meegeven, is om zoveel mogelijk jezelf te blijven in de online wereld. Zeg geen dingen om in de smaak te vallen bij anderen en post geen gepimpte foto’s die helemaal niet op jou lijken. Dat is voor niets nodig. Je bent gewoon je mooie zelf!

© 2021 Child Focus | Houba - de Strooperlaan 292 | B-1020 Brussel | BE19 3101 2229 9912 - Privacybeleid - Cookies