Een privéleven waar iedereen zijn neus kan insteken?

Je deelt zoveel op je profiel: opmerkingen, foto's, filmpjes, … Met die informatie komen mensen meer te weten over jou. Om te vermijden dat eender wie alles over jou te weten komt, controleer je best wie er toegang heeft tot je profiel. Deel ook geen informatie die je in het echte leven nooit zou prijsgeven.

Denk eraan: het internet is als een openbare ruimte! Alles wat je erop zet is voor iedereen zichtbaar en kan er eeuwig blijven staan.

Je profiel vertelt heel veel over jou. Mensen kunnen er zien of je vrijgezel bent of niet, wie je vrienden zijn, wat je hobby's zijn, wanneer je jarig bent, naar welke plekken of feestjes je gaat, wat je interesses zijn, ... Het is vaak informatie die leuk is om met vrienden te delen ... maar dan ook alleen met vrienden, want je wilt toch zeker niet dat je ouders bepaalde foto's tegenkomen?? Daarom is het zo belangrijk dat je controleert wie er toegang heeft tot je profiel, en dat je je privacyinstellingen aanpast zodat je zelf kunt bepalen wie wat ziet.

Tip: zet op het internet geen informatie die je in het echte leven ook niet zou delen. Denk na voor je iets post: wat wil je posten? Wie krijgt het te zien? Vrienden? Je leerkrachten? Een toekomstige werkgever? Hoe ga je het posten?

 Je wilt toch niet dat je er spijt van krijgt of dat mensen zulke informatie tegen jou gebruiken?

 

© 2021 Child Focus | Houba - de Strooperlaan 292 | B-1020 Brussel | BE19 3101 2229 9912 - Privacybeleid - Cookies