Ik, mijn games en mijn apps

Je privéleven beschermen doe je ook via een slim gebruik van je apps. Wanneer je een app downloadt of op Facebook een spel speelt, slaan die apps al je persoonlijke informatie op. Om te vermijden dat je zowat overal op het internet persoonlijke sporen achterlaat, maak je het best een afzonderlijk account aan dat je enkel gebruikt om apps te downloaden. Je privéleven wordt minder te grabbel gegooid en je bent dus beter beschermd.

Apps, games en mijn privéleven: hoe gaat het allemaal samen?

Er bestaan massa's apps waarmee je kunt chatten met vrienden, spelletjes kunt spelen,… kortom, leuke dingen kunt doen en gemakkelijk met elkaar in contact komt. Maar dat mag niet ten koste gaan van je privéleven. Wanneer je een app downloadt of je registreert voor een spelletje heb je vast al eens het vakje 'Ik aanvaard de gebruiksvoorwaarden' aangevinkt. Heb je die voorwaarden al eens gelezen? Weet je tot wat je je verbindt?

Door 'ja' te kiezen, stem je ermee in dat die apps je persoonlijke informatie opslaan en gebruiken voor marketingdoeleinden.  Zo kunnen ze je gegevens doorverkopen aan commerciële bedrijven die je dan reclame sturen die je misschien interesseert ... of gewoon je nieuwsoverzicht overspoelt!

Hetzelfde voor je vrienden, want die apps steken overal hun neus in. Als je hun gebruiksvoorwaarden aanvaardt, zullen ze zich doorgaans stilletjes opdringen aan je contactpersonen. Je hebt ze eigenlijk de toestemming gegeven om je vriendenlijst als contactgids te gebruiken. Ze kunnen hun persoonlijke gegevens nu gebruiken om hen te overladen met reclame, gesponsorde links of vragen.

Om jouw privéleven en dat van je vrienden te beschermen, kun je een account of profiel aanmaken waarop je heel weinig informatie zet en dat je enkel gebruikt om apps te downloaden.

© 2021 Child Focus | Houba - de Strooperlaan 292 | B-1020 Brussel | BE19 3101 2229 9912 - Privacybeleid - Cookies