Je raadt nooit waar ik ben! Of toch?

Het moet gezegd, dankzij geolokalisatie is het leven veel eenvoudiger! Het is handig om in een oogwenk te zien waar je vrienden zijn, waar je een snackbar, een café of een winkel kunt vinden ... Dankzij geolokalisatie zie je ook precies waar je bent en wat er zoal in de buurt ligt.

Maar vergeet niet dat als jij weet waar de anderen zijn, de anderen ook weten waar jij uithangt! ;-)

Geolokalisatie is nuttig. Maar als je niet wilt dat iedereen al je stappen kan volgen, activeer die optie dan enkel wanneer je ze echt nodig hebt! Overdrijf er niet mee. En denk er vooral aan ze te deactiveren om te vermijden dat iedereen altijd op de hoogte is van je doen en laten.

Er zijn ook apps die voor hun werking geolokalisatie gebruiken. Denk maar aan apps voor toeristen of ontmoetingen voor personen die op zoek zijn naar hun soulmate. Met die apps kun je zien wie er binnen een straal van enkele kilometers beschikbaar is. Wees heel voorzichtig met die apps, want je kent de gebruikers niet in het echte leven.

Een gewaarschuwd internetgebruiker is er twee waard! Controleer de gebruiksvoorwaarden van de apps die je downloadt en vergeet de geolokalisatie niet uit te schakelen!

 

 

 

 

 Infofiche geolokalisatie - ©Mediawijs

© 2021 Child Focus | Houba - de Strooperlaan 292 | B-1020 Brussel | BE19 3101 2229 9912 - Privacybeleid - Cookies