Jongeren

Het internet is vandaag de dag dé place to be. Kan jij je voorstellen hoe je leven er zonder je computer, gsm of internet zou uitzien? Moeilijk hè. Het zou in elk geval heel anders zijn. Dat het internet fantastisch is, daar zijn we het allemaal over eens. Jij bent vast keigoed in het surfen, gamen, chatten, skypen, facebooken en zo voort. Maar als keigoeie internetter weet je waarschijnlijk ook wel dat het soms wel eens iets fout kan lopen. Net als in ‘het offline leven’ moet je goed oppassen met wie je omgaat, wat je doet en hoe je dat doet. Het is gewoon een kwestie van jezelf te beschermen om het zo veilig en fun mogelijk te houden. Via deze site kom je te weten hoe je dat het best kan aanpakken.

Voor de overgrote meerderheid van de jongeren, tieners en pubers is het internet een belangrijk onderdeel van hun dagelijkse leven geworden.

Dat is waarschijnlijk voor jou ook het geval. Het is handig om overal bereikbaar te zijn en met al je online vrienden contact te houden. Het kan een perfecte manier zijn om te experimenteren, te laten zien wie jij bent en een kijkje te nemen in de online leefwereld van andere leeftijdsgenoten.

 

Te mooi om waar te zijn

Laat je mooi stel hersentjes dus werken om niet in deze valstrikken te trappen! Met een kritische geest kun je ver geraken. Laat je dus niet vangen!

Online privacy

Hou je reputatie hoog door je privéleven online af te schermen en na te denken voor je iets post !

Online reputatie

Een online reputatie of hoe je jezelf in de digitale wereld voorstelt, wordt steeds belangrijker. Een digitale identiteit opbouwen is niet zo vanzelfsprekend. Stelt iedereen zich voor hoe hij of zij werkelijk is?

Jouw verantwoordelijkheid

Verantwoordelijkheid en respect !

Seks & Internet

Internet is de perfecte ontmoetingsplaats, vriendschappelijk of fliterig. En ook voor andere seksuele ontdekkingen kan het internet geweldig zijn. Maar je kan wel maar beter een paar dingen in je achterhoofd houden…

Vrienden online

Online of offline vrienden?

Problemen?!

Iets op het internet stoort je of geeft je een ongemakkelijk gevoel? Je hebt geprobeerd het probleem op te lossen, maar het blijft aanslepen? Praat erover met iemand...

Mijn ouders werken op mijn zenuwen

Je hebt het gevoel dat jouw ouders niets snappen van je leven online en offline ...

Online etiquette?

Internet lijkt alleen maar voordelen te hebben toch…?
Hm, soms loopt het jammer genoeg wel eens mis.
De online wereld is immers niet altijd een weerspiegeling van de werkelijkheid. Omwille van het anonieme karakter van het internet word je soms om de tuin geleid of krijg je te maken met onbetrouwbare informatie. Het gebeurt, soms onbewust, dat je als jongere zelf over de schreef gaat omdat het niet altijd duidelijk is wat wel of niet mag.

De wet?

Er zijn wel degelijk wetten en regels in de digitale wereld, net zoals er in het echte leven wetten gelden.
Je kan bijvoorbeeld niet zomaar foto’s van anderen posten of discriminerende inhoud online plaatsen. Ook in de digitale wereld geldt respect als gouden regel.
 

Persoonlijke grenzen

Daarnaast is het ook goed om stil te staan bij je eigen persoonlijke grenzen: Wat wil ik? Welke info geef ik online prijs? Lieg ik online over mijn identiteit om mijn reputatie een duwtje te geven? Is het verstandig om seksueel getinte foto’s te verzenden? Voeg ik zomaar onbekenden toe aan mijn sociaal netwerk omdat online populariteit nu eenmaal belangrijk is?

Je vindt alle antwoorden op deze website!

© 2021 Child Focus | Houba - de Strooperlaan 292 | B-1020 Brussel | BE19 3101 2229 9912 - Privacybeleid - Cookies