Hoe maak ik een goed wachtwoord?

 

 

Om toegang te hebben tot je e-mails of je spelletjes, online heb je vaak een wachtwoord nodig. Een goed wachtwoord is als een tandenborstel, dat geef je toch ook niet zomaar door aan anderen, zelfs niet aan je beste vriend(in).

We kunnen je helpen om samen een veilig wachtwoord te maken, klik hier ➜   

 

 

 

 

Op internet moet je heel vaak een wachtwoord gebruiken. Dus je kan maar beter een goed en veilig wachtwoord kiezen ! Dat betekent dat je wachtwoord minimum 12 karakters moet bevatten (cijfers, letters of leestekens). Het moet moeilijk genoeg zijn zodat anderen het niet zomaar kunnen raden, maar ook makkelijk genoeg zodat je zelf kan onthouden. Om je te helpen, kan je bijvoorbeeld een wachtzin nemen. Bijvoorbeeld: Ik kwam vandaag om 9 uur aan op school! Dan wordt je wachtwoord: "Ikkwamvandaagom9uuraanopschool!". Ziet er moeilijk uit, maar is eigenlijk heel erg gemakkelijk om te onthouden.

Een wachtwoord is als een tandenborstel, die geef je aan niemand. Zelfs niet aan je beste vriend(in). Als hij of zij je vraagt om je wachtwoord door te geven als teken van vriendschap, zeg hem of haar dan dat je dat tè persoonlijk vindt en dat je het niet nodig vindt om dat als teken van vertrouwen door te geven. Je geeft hem of haar toch ook de sleutel van je voordeur thuis niet? Een wachtwoord is nochtans precies hetzelfde! Schrijf het ook niet op een briefje of in je schoolagenda zodat je het makkelijker kan onthouden. Je weet nooit wie dit te lezen krijgt.

Geef dus nooit je wachtwoord door, ook niet als iemand je dat online vraagt.

Je moet je wachtwoord ook regelmatig veranderen. Net zoals die tandenborstel dus… 

© 2021 Child Focus | Houba - de Strooperlaan 292 | B-1020 Brussel | BE19 3101 2229 9912 - Privacybeleid - Cookies