Kinderen

Voor jou is het internet waarschijnlijk dé ideale manier om te ontspannen: gamen, filmpjes bekijken, muziek beluisteren, noem maar op. Online kan je ook heel wat informatie zoeken, wat handig kan zijn om je huiswerk te maken. Nog leuker dan huiswerk maken, is natuurlijk chatten met je vrienden. Via sociale netwerksites kan je berichten de wijde wereld insturen en vrienden toevoegen.

Het is fantastisch dat jullie allemaal ongelofelijk fan zijn van het internet. Want internet is fun. Daar zijn wij, als Clicksafe-team van Child Focus, het helemaal mee eens!

 

Te mooi om waar te zijn

Om er zeker van te zijn dat wat je op het internet gevonden hebt wel juist is, vergelijk je de informatie best even met hetgeen je vindt op andere websites.

Spelletjes spelen

Ben je gek op het spelen van spelletjes op je gsm, op je tablet, spelconsole of computer ? Wij geven je enkele tips om het nog leuker te maken…

Mijn vrienden

Wie zijn mijn vrienden op internet?

Ik heb hulp nodig

Denk maar even na met wie jij zou gaan praten als je een probleem hebt op het internet. Weet je het?

Mag ik op Facebook?

Waarom moet je nu eigenlijk 13 jaar zijn?

Een goed wachtwoord !?

Een goed paswoord is als een tandenborstel, dat geef je toch ook niet zomaar door aan anderen, zelfs niet aan je beste vriend(in).

Internettips

Hier vind je allerlei handige tips om veilig te surfen op het net.

Kijk maar, we hebben even opgezocht wat voor leuks jullie allemaal kunnen doen op het net:

Wat je ook doet op het internet, het belangrijkste is dat je je gezond verstand gebruikt en niet zomaar alles gelooft of zonder nadenken dingen online plaatst. Je weet immers nooit echt 100% zeker wie dit allemaal kan zien.

Toon zelf ook respect op het internet, zorg dat je geen gemene dingen zegt en post geen afschuwelijke foto’s van anderen. Dat is gemeen.
Klik hier voor nog meer tips! 

Zing mee met rapper Niels! En word een voorbeeld-surfer!

© 2021 Child Focus | Houba - de Strooperlaan 292 | B-1020 Brussel | BE19 3101 2229 9912 - Privacybeleid - Cookies