Geolokalisatie op mobiele toestellen

Geolocalisatie is een term die men vaak gebruikt in de digitale wereld. Maar wat wil dit nu precies zeggen?

Geolokalisatie is een term die verwijst naar het kenbaar maken van een geografische locatie via een mobiel apparaat zoals een pc, laptop, smartphone, tablet, gsm, enz. Via deze methode kan je te weten komen vanwaar iemand mailt, blogt, een tweet verstuurt, een sms-bericht verstuurt, een foto post enz.

De mogelijkheid om online activiteit te lokaliseren heeft een informatieve functie, zo kan je bijvoorbeeld vanuit je favoriete restaurant een boodschap (tekstuele of audiovisuele info) plaatsen. Jouw volgers, vrienden e.a. personen kunnen op die manier volgen waar je precies bent en wat je van die plek vindt.

Een populaire applicatie die volledig gericht is op geolokalisatie is ‘Foursquare’. Maar ook andere sociale media zoals Facebook, Instagram en Twitter hanteren locatiegebaseerde statusberichten, check-ins of ‘geotagging’.

Geolokalisatie is dus een vernufte manier om nóg meer op de hoogte te zijn van elkaar. Toch mag men niet uit het oog verliezen dat men op die manier overal traceerbaar is.

Tips
  • Vaak heb je de keuze om wel of geen geolokalisatie te gebruiken (cfr. Facebook, Instagram, enz.). Kijk best eens na hoe je de functie kan uitschakelen
  • Wees kritisch, niet iedereen hoeft te weten waar je bent. Bespreek dit met je kind.

© 2021 Child Focus | Houba - de Strooperlaan 292 | B-1020 Brussel | BE19 3101 2229 9912 - Privacybeleid - Cookies