Vrijwilligers

Cijfers & nieuws 2018 » 

Child Focus kan op haar kostbaar netwerk van een 500 vrijwilligers rekenen, die verdeeld zijn in 26 vrijwilligersgroepen over heel België. Het hele jaar kan Child Focus op deze trouwe vrijwilligers rekenen voor affichagecampagnes naar aanleiding van de verdwijning van een kind of jongere, maar evenzeer voor sensibilisatie- en communicatieacties, het bijstaan van ouders wiens kind weggelopen is, of voor een administratieve en logistieke ondersteuning binnen de organisatie zelf.

Met de Witte Mars heeft de Belgische bevolking een eerste solidaire stap gezet in de strijd tegen vermiste en seksueel uitgebuite kinderen. Deze Witte Mars heeft het ontstaan van Child Focus teweeggebracht. Het is bijna vanzelfsprekend en logisch dat, sinds haar ontstaan, de Stichting altijd heeft kunnen rekenen op een groot maatschappelijk draagvlak, dat zich vertaalt in honderden betrokken en gemotiveerde vrijwilligers.

Wij zoeken versterking voor de volgende functies:

Vrijwilliger Affichage en Vignettage

Helpen een kind terug te vinden?

Ons netwerk van ruim 700 vrijwilligers staat paraat om in heel België opsporingsberichten te verspreiden bij de verdwijning van een kind. Dankzij deze solidariteit kunnen we getuigenissen verzamelen om het onderzoek vooruit te helpen. Vrijwilligers die het wensen kunnen Child Focus ook vertegenwoordigen op standen en evenementen, zoals bijvoorbeeld vrijwilligersbeurzen, bepaalde festivals of feesten, diverse beurzen en markten… 

➤ Word vrijwilliger affichage en neem deel aan de verspreiding van opsporingsberichten in jouw regio! 

Vrijwilliger Coördinator van een Vrijwilligersgroep

Coördinator in hart en nieren?

De coördinatoren zijn de essentiële schakel tussen Child Focus en de vrijwilligers van hun regio. Samen met hen leiden zij de lokale affichageacties in goede banen. Als voornaamste aanspreekpunt informeren zij hen over het reilen en zeilen van onze organisatie, en staan zij garant voor een goede algemene en praktische opvolging van hun team.

We zijn momenteel op zoek naar versterking voor de coördinatie van volgende vrijwilligersgroepen: Brugge, Gent, Hasselt-Tongeren, Ieper, Kortrijk, Leuven, Mechelen, Oudenaarde, Turnhout en Veurne.

➤ Word vrijwilliger coördinator en geef mee vorm aan één van de 26 actieve vrijwilligersgroepen in België!

Vrijwilliger Animator in de Scholen

Een kei in het geven van workshops?

Child Focus lanceerde het educatieve spel ‘Dossier 116 000’ voor de basisscholen en jeugdwerkingen. Dit spel licht, met tact maar zonder enig taboe, de verschillende thematieken toe van de organisatie. De vrijwilligers animatoren in de scholen begeleiden dit spel en maken zo een groepsgesprek mogelijk over de soms wat gevoelige onderwerpen zoals weglopen, veilig internetgebruik en het belang van het hebben van een vertrouwenspersoon.

Wil je graag een vorming volgen (7, 14 februari + observatie 21 februari)? Ontdek hier hoe je je kan inschrijven

Vrijwilliger Eventteam

Gebeten door evenementen?

De eventvrijwilligers vertegenwoordigen Child Focus doorheen het hele land! Zij informeren en sensibiliseren het grote publiek over de verschillende preventietools die Child Focus aanbiedt. Of het nu gaat om festivals, beurzen, informatiedagen … gelegenheden zijn er in overvloed en plezier is verzekerd!

Gezien de situatie gelinkt aan het Covid-19 virus, worden de inschrijvingen voor dit vrijwilligerswerk tijdelijk opgeschort.

Interne Vrijwilliger

 

Administratieve of logistieke duizendpoot?

Van archiveren en het maken van een persoverzicht, tot het onthaal van onze bezoekers … het werk staat nooit stil bij Child Focus en een helpende hand is steeds welkom! Enkele vrijwilligers uit Brussel en omstreken helpen ons op regelmatige basis.

Gezien de situatie gelinkt aan het Covid-19 virus, worden de inschrijvingen voor dit vrijwilligerswerk tijdelijk opgeschort.​

© 2021 Child Focus | Houba - de Strooperlaan 292 | B-1020 Brussel | BE19 3101 2229 9912 - Privacybeleid - Cookies