Online veiligheidJongeren

 

In de CyberSquad helpt iedereen elkaar. Je kan er (anoniem) raad vragen aan andere jongeren en ook zelf iemand anders helpen. Je kan er terecht voor allerlei vragen en oplossingen voor elk probleem die je kan tegenkomen online, zoals:

CyberSquad

 

Join hier de squad: https://cybersquad.be/

 

«Wat heeft Child Focus te maken met vragen of problemen online?»

Het idee van CyberSquad komt van Child Focus. Je kent hen van de posters met vermiste kinderen op bussen of in treinstations. Maar Child Focus doet meer dan dat. We helpen bijvoorbeeld ook jongeren die lastige dingen meemaken op het web.

Via dit platform willen we jou dus helpen, door je vragen te beantwoorden als je online ergens in de knoei geraakt.

 

«Ik ben fier dat ik via CyberSquad jongeren in nood kan helpen»

Simon, een jongere die heeft bijgedragen aan de uitwerking van CyberSquad

 

«Ik heb niet zoveel zin om mijn vraag te stellen aan iemand van mijn leeftijd. Kan ik ergens terecht bij een volwassene?»

Je kan via CyberSquad een vraag of probleem voorleggen aan andere jongeren of zelf andere jongeren helpen. Voel je je hier niet comfortabel bij? Je kan ook praten met een coach van Child Focus via de chat. Er zijn psychologen, juristen, pedagogen … die alles weten over het internet en sociale media. We zijn er allemaal voor jou.

Je kan contact tijdens de openingsuren met hen opnemen via de knop “Chatten met een coach”. En jep, dat kan anoniem! Je kan vragen stellen en antwoorden geven zonder dat je je hoeft te registreren.

Je kan ook altijd Child Focus bellen via het gratis 116 000-nummer dat 24/7 bereikbaar is.

 

 

CyberSquad

«Ik heb geen vraag of probleem. Wat kan ik dan doen op CyberSquad?»

CyberSquad gaat over solidariteit. Heb je zelf geen vraag of probleem online? Super! Maar misschien kan je dan een andere jongere helpen die wel met vragen zit?

Je kan er ook algemene info en tips terugvinden over allerlei onderwerpen zoals sexting, online relaties, online reputatie, privacy, fake news, cyberpesten …