VrijwilligerswerkVrijwilligers

 

 

De vrijwilligers vormen het hart van de organisatie. Hun betrokkenheid en engagement zijn onmisbaar en essentieel !
Image Child
 

Helpen om een kind terug te vinden

Vrijwiliger Affichage

Als Vrijwilliger Affichage speel je een essentiële rol in de missie van Child Focus tijdens opsporingscampagnes. Dankzij je kennis van het grondgebied, kan je snel de juiste plaatsen aanwijzen voor de verspreiding van opsporingsaffiches. Zo vergroot je, in samenwerking met Child Focus, de kans om het vermiste kind snel terug te vinden.

Meer weten
 

Boodschappen verspreiden op events

Vrijwilliger Preventie op standen

Child Focus is aanwezig op tal van evenementen (familie, sport, cultureel, educatief ...) en dat is dankzij jou! Samen met de andere vrijwilligers verspreid je preventieboodschappen over verschillende, soms gevoelige, onderwerpen: risico's verbonden aan het gebruik van het internet (grooming), online seksualiteit (sexting), de juiste reflexen in geval van een verdwijning of de vertrouwenspersoon ‘Max’. Maar je speelt ook de rol van ambassadeur van Child Focus als vertegenwoordiger van de organisatie.

Meer weten
Image Child
350
vrijwilligers, dag en nacht paraat
Image Child
 

Kinderen sensibiliseren

Vrijwilliger Animatie in de scholen

Wil je de nieuwe generatie vormen en animeren? Dat is geweldig! Child Focus heeft je nodig voor preventiewerk op scholen.  Terwijl je speelt en plezier maakt met een klas, creëer je een zorgzame sfeer om de principes van een ‘Max’ door te geven. Op het einde van je activiteit kiezen de leerlingen deze volwassen vertrouwenspersoon uit hun omgeving (vrienden, familie). Ze zullen weten dat ze altijd bij hun ‘Max’ terechtkunnen in geval van twijfels, problemen of onzekerheden, om zonder zorgen te kunnen opgroeien.

Meer weten
 

Coördinatietalent

Vrijwilliger Referent 

Onze vrijwilligers zijn verdeeld onder 11 regionale groepen over heel België. In elke vrijwilligersgroep zorgen één of meer Referenten voor het vlotte verloop van de activiteiten zoals sensibilisering op standen. Deze Vrijwilliger Referent vormt de essentiële schakel tussen Child Focus en de vrijwilligers in zijn/haar regio.

Meer weten
Image Child
Image Child
 

Zorgen voor het onthaal op het kantoor van Child Focus

Interne vrijwilliger

Als interne vrijwilliger ondersteun je de dagelijkse taken op het hoofdkantoor van Child Focus (Brussel). Je draagt bij tot de goede werking van de organisatie, zowel qua logistiek als gebruiksvriendelijkheid. Naast het directe contact met bezoekers en medewerkers van de organisatie, krijg je een uniek inzicht in de interne werking van Child Focus. Op die manier, ben je verantwoordelijk voor de goede organisatie van de werkzaamheden.

Meer weten