4 redenen om Child Focus in je testament op te nemen

  1. Je steunt de volgende generaties door bij te dragen tot het voortbestaan van een organisatie die niet alleen kinderen maar ook ouders helpt.
  2. Je schenking belandt in goede handen en de organisatie moet hier geen erfbelasting op betalen
  3. Je kan hierdoor een project mogelijk maken dat nauw aan je hart ligt.
  4. Je weet precies waar je geld zal terechtkomen en waaraan dit zal worden gespendeerd.

 

"Ik heb beslist om Child Focus in mijn testament op te nemen. Ik heb nooit het geluk gehad om kinderen te hebben, maar ik ben me ervan bewust hoe belangrijk het is om je omringd te voelen wanneer je kind wegloopt of verdwijnt. Ik stel vertrouwen in deze mooie organisatie die ik al ken sinds haar oprichting."

Getuigenis

Monique P. 80 jaar. (Soignies)

 

Nultarief voor schenkingen en legaten aan goede doelen in Vlaanderen

Image Child

Sinds 1 juli 2021 geldt er in Vlaanderen geen fiscaal voordeel meer op het duolegaat*. In plaats daarvan hanteert men nu het "nultarief". Dankzij dit nultarief hoeven goede doelen, zoals Child Focus, geen erfbelasting meer te betalen wanneer u hen iets schenkt of nalaat via uw testament. Dat wordt ook het geval voor wie bij leven een schenking doet.

Om een legaat ten gunste van onze Stichting na te laten, volstaat het om Child Focus als begunstigde in je testament op te nemen. Het testament treedt pas in werking bij je overlijden en je kan het op elk moment wijzigen of annuleren.

Indien u reeds een testament heeft opgemaakt waarin sprake is van een duolegaat, dan mag u gerust contact met ons opnemen, wij bekijken dit graag met u.

Download hier onze flyer voor meer informatie.

*Het duolegaat in het Waalse Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is nog steeds geldig.

 

Geven is liefhebben. Geven is beschermen…
zelfs na het leven.

 

 

 

Contacteer ons

Wil je meer informatie? 
Contacteer onze verantwoordelijke voor legaten en testamenten:
Nancy Gypen
02/475.44.53
nancy.gypen@childfocus.org

 

BTW-nummer van Child Focus: BE0461 449 289

Image Child

 

 

Vereniging voor Ethiek in de Fondsenwerving (RE-EF)

De toekenning van het VEF-label houdt in dat al onze donateurs, medewerkers en personeelsleden minstens jaarlijks op de hoogte worden gehouden van wat er met de ingezamelde fondsen gebeurt. Ons jaarverslag is een concrete toepassing van dit recht op informatie. Meer weten? Kijk op www.re-ef.be.

 

Stuur een mail naar service@childfocus.org indien je nog vragen zou hebben over de fondsenwervende acties van Child Focus.

 

Image Child