4 redenen om Child Focus in jouw testament op te nemen

  • Je steunt toekomstige generaties door bij te dragen tot het voortbestaan van een Stichting van openbaar nut die niet alleen kinderen maar ook ouders helpt;
  • Je biedt jouw erfgenamen de mogelijkheid om van belastingvoordelen te genieten;
  • Je maakt een project mogelijk dat jou nauw aan het hart ligt;
  • Je weet precies waarvoor jouw geld gebruikt zal worden.
"Ik heb beslist om Child Focus in mijn testament op te nemen. Ik heb nooit het geluk gehad om kinderen te hebben, maar ik ben me ervan bewust hoe belangrijk het is om je omringd te voelen wanneer jouw kind wegloopt of verdwijnt. Ik stel vertrouwen in deze mooie organisatie die ik al ken sinds haar oprichting."

Getuigenis

Monique P. 80 jaar. (Soignies)

 

Nultarief voor schenkingen en legaten aan goede doelen in Vlaanderen

Image Child

Sinds 1 juli 2021 geldt er in Vlaanderen geen fiscaal voordeel meer op het duolegaat*. In plaats daarvan hanteert men nu het "nultarief". Dankzij dit nultarief hoeven goede doelen, zoals Child Focus, geen erfbelasting meer te betalen wanneer u hen iets schenkt of nalaat via uw testament. Dat wordt ook het geval voor wie bij leven een schenking doet.

Om een legaat ten gunste van onze Stichting na te laten, volstaat het om Child Focus als begunstigde in jouw testament op te nemen. Het testament treedt pas in werking bij jouw overlijden en je kan het op elk moment wijzigen of annuleren.

Indien u reeds een testament heeft opgemaakt waarin sprake is van een duolegaat, dan mag u gerust contact met ons opnemen, wij bekijken dit graag met u.

Download hier onze flyer voor meer informatie.

*Het duolegaat in het Waalse Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is nog steeds geldig.

 

Geven is liefhebben. Geven is beschermen…
zelfs na het leven.

 

 

 

Contacteer ons

Wil je meer informatie? 
Contacteer onze verantwoordelijke voor legaten en testamenten:
Fadoua Amrani 
02/475.44.52
fadoua.amrani@childfocus.org


 
Image Child