Child Focus en Molengeek updaten CyberSquad, met de steun van Google

Child Focus en Molengeek updaten CyberSquad, met de steun van Google

jul 07 2023

CyberSquad is een online ontmoetingsplaats voor en door jongeren. Een duizendtal jongeren bezoeken maandelijks het platform voor vragen en problemen rond online veiligheid, zoals online seksualiteit en relaties, grooming, grensoverschrijdende sexting, sextortion of (cyber)pesten. Geen enkel onderwerp is er taboe. Jongeren kunnen er hun persoonlijke ervaring delen en raad vragen aan andere jongeren of zelf andere jongeren helpen. In geval van nood kunnen ze ook rechtsreeks chatten met een professionele consulent van Child Focus. 2 jaar na de lancering van het platform, wil de organisatie de site breder bekendmaken bij alle jongeren tussen 12 en 17 jaar.

Grondige make-over

Het platform CyberSquad kreeg al een eerste update, maar zal nu een grondige make-over krijgen om er meer uit te zien als een sociaal mediaplatform met posts van jongeren, views, likes en comments. De bedoeling is om het platform aantrekkelijker te maken voor de jonge gebruikers.

Molengeek, partner van dit platform, brengt in het kader van hun opleiding jongeren samen rond het project en zorgt niet alleen voor design en development van het platform, maar eveneens voor de inhoud en de ontwikkeling van een communicatiecampagne via sociale media.

Aanwezig op events

Child Focus wil CyberSquad breder bekendmaken bij alle jongeren tussen 12 en 17 jaar. De organisatie trekt deze zomer naar tal van evenementen om het platform onder de aandacht te brengen. Zo zal de organisatie aanwezig zijn op T-Day, Deep in the woods en La Semo met een interactieve stand waar jongeren in groep aan de slag gaan om te voelen waar CyberSquad over gaat: elkaar ondersteunen en helpen.

Steun van Google

Het CyberSquad-project wordt mogelijk gemaakt dankzij de financiering door Google. Deze steun wordt enerzijds gebruikt voor de financiering van het platform en de communicatiecampagne en anderzijds voor de monitoring door de experts van Child Focus.

Perscontact Child Focus: Selyna Ayuso Ferrandiz – Public Relations Manager selyna.ayusoferrandiz@childfocus.org 0473/81.17.82

Meer info: https://cybersquad.be/nl/