Pagina niet gevonden. Ook Hannah niet.

Pagina niet gevonden. Ook Hannah niet.

sep 25 2018

Op 25 september lanceren we de eerste jaarlijkse #NotFoundDay. Maar wat is Notfound? De webapplicatie Notfound.org zet nutteloze 404-foutmeldingen (‘pagina niet gevonden’) om in affiches van vermiste kinderen. Deze ingenieuze applicatie werd in 2012 ontwikkeld door Missing Children Europe en Child Focus, in samenwerking met FamousGrey. Ondertussen werd de applicatie gedownload door meer dan 5700 websites. Het doel van #NotFoundDay is websitebeheerders en bedrijven aanmoedigen om deze inventieve technologie te downloaden en zo op een eenvoudige manier te helpen om vermiste kinderen te vinden.

“Er zijn wereldwijd ongeveer 1,5 miljoen websites. Bij gemiddeld 7% van de paginabezoeken aan om het even welke website kom je terecht op een 404-foutpagina. Als zelfs maar 1% van deze websites de applicatie Notfound.org zou installeren, waren er oneindig veel mogelijkheden om een vermist kind te vinden. Het is zo’n gemakkelijke manier om te helpen”, zegt Gail Rego, communicatie- en lidmaatschapverantwoordelijke bij Missing Children Europe.

In Europa wordt er iedere twee minuten een kind als vermist opgegeven. Om deze kinderen te helpen vinden en hun families hoop te geven, toont NotFound automatisch een foto en de gegevens van vermiste kinderen op de 404-foutpagina’s van websites.  Door internetgebruikers van over de hele wereld aan te spreken, die misschien bruikbare informatie over een vermist kind hebben, krijg je een veel groter bereik.

Meer dan 92 miljoen foto’s van vermiste kinderen werden reeds weergegeven aan een tempo van meer dan 42000 foto’s per dag. De webapplicatie Notfound werkt op basis van geolocatie, waardoor internetgebruikers enkel de gegevens van vermiste kinderen uit hun buurt zien. Bekijk het filmpje van Hannah en ontdek hoe dit werkt. 

“Als vader van een kind dat al meer dan tien jaar vermist is, heb ik de webapplicatie notfound.org sinds het begin gesteund en gepromoot, zodat steeds meer websites ervan gebruik kunnen maken. Het is gratis, makkelijk om te installeren en het kan helpen om families weer bij elkaar te brengen. Ik steun dit initiatief volledig. Ik zou iedereen die dit bericht leest willen aanmoedigen om - op welke manier dan ook - deze applicatie bekend te maken en te installeren op websites over heel Europa”, zegt Kevin Gosden, vader van Andrew Gosden, die vermist is sinds 14 september 2007.

De opsporing van vermiste kinderen vraagt erg veel middelen van de politie, vooral wat tijd en personeel betreft. Door de applicatie NotFound.org te installeren op websites, kunnen we op een makkelijke en kosteloze manier een verschil maken. Notfound biedt websitebeheerders ook een ander voordeel.  Door Notfound op je website te gebruiken, krijg je een betere ranking bij de zoekresultaten op Google. En er is zelfs nog een voordeel. De meeste bezoekers die op een 404-foutpagina belanden, verlaten de website. Notfound verbetert de gebruikerservaring door zelfs de meest nutteloze pagina van je website zinvol te maken.

De Belgische federale regering heeft in juli een resolutie goedgekeurd om de Notfound-campagne te steunen via al haar websites. In het Verenigd Koninkrijk heeft de politie van South Yorkshire de applicatie Notfound geïnstalleerd op haar website. Dit zijn prachtige voorbeelden die hopelijk andere autoriteiten en websitebeheerders aanzetten om hetzelfde te doen.

Hoe kan jij helpen?

  • Indien je een website hebt, overweeg dan om de webapplicatie Notfound.org te downloaden en te gebruiken. Het is gratis en de installatie vraagt slechts enkele minuten. Indien je zelf geen website hebt, maar wel iemand kent die er één heeft, vraag dan deze persoon om de applicatie te gebruiken.
  • Vertel iedereen over de webapplicatie Notfound.org door op 25 september te tweeten met de hashtag #notfoundday en zet anderen aan om de applicatie op hun website te gebruiken.

Contact Missing Children Europe 
Gail Rego: gail.rego@missingchildreneurope.eu, 0032 2 8947486
Lisa Bronselaer: lisa.bronselaer@missignchildreneurope.eu