Doe mee met #NotFoundPledge en help om vermiste kinderen terug te vinden

Doe mee met #NotFoundPledge en help om vermiste kinderen terug te vinden

sep 24 2020

Naar jaarlijkse gewoonte, vieren Child Focus en Missing Children Europe NotFound Day op 25 september. De webapplicatie Notfound.org zet nutteloze 404-foutmeldingen (‘pagina niet gevonden’) om in opsporingsberichten van vermiste kinderen. Dit Belgisch initiatief werd reeds ingevoerd op 6.300 websites in 7 Europese landen. Child Focus doet een oproep aan andere websites om ook gebruik te maken van deze software en om op 25 september dit concept onder de aandacht te brengen met de hashtag  #NotFoundPledge.

NotFound is een eenvoudige en GRATIS websoftware die een verschil maakt door hoop te geven aan naasten van vermiste kinderen. Met NotFound kunnen website-eigenaars hun '404 Error - Not Found' pagina's vervangen door opsporingsberichten van vermiste kinderen. Het werkt wereldwijd door de integratie van geo-gelokaliseerde technologie en gebruikers zien enkel informatie van vermiste kinderen die door partners in het dichtstbijzijnde land worden verstrekt. Bovendien verhoogt het gebruik van NotFound de Google-zoekpositie en verbetert het de gebruikerservaring!

De #notfound pagina's genereren miljoenen views voor onze opsporingsberichten van vermiste kinderen en zijn een belangrijk kanaal voor Child Focus.  Hierbij een warme oproep aan alle managers en webmasters om de notfound applicatie op hun website te installeren” Heidi De Pauw – CEO Child Focus.

Child Focus en Missing Children Europe dagen iedereen uit om deel te nemen aan #NotFoundPledge om dit initiatief onder de aandacht te brengen bij (lokale) besturen, bedrijven, scholen, organisaties en het grote publiek. Elke website kan zich immers engageren om de boodschap NotFound te verspreiden en zo de zoektocht naar vermiste kinderen te ondersteunen.

Hoe kan je meedoen?

  1. Help mee om vermiste kinderen terug te vinden door de webapplicatie NotFound te installeren op je website. Op deze manier worden nutteloze 404-foutmeldingen vervangen door opsporingsberichten
  2. Gebruik op 25 september de hashtag #NotFoundPlegde om dit concept te verspreiden onder jouw contacten! Op deze manier kunnen zij ook een steentje bijdragen om vermiste kinderen terug te vinden.

Over NotFound
De webapplicatie Notfound.org zet nutteloze 404-foutmeldingen (‘pagina niet gevonden’) om in opsporingsberichten van vermiste kinderen. Deze applicatie werd in 2012 ontwikkeld door Missing Children Europe en Child Focus, in samenwerking met FamousGrey. Ondertussen werd de applicatie gedownload door meer dan 6.300 websites in 7 Europese landen en meer dan 120 miljoen foto’s van vermiste kinderen werden weergegeven. Meer info: notfound.org

Over Missing Children Europe
Missing Children Europe is de Europese federatie voor vermiste en seksueel uitgebuite kinderen, die 31 organisaties uit 26 Europese landen vertegenwoordigt. Ze legt de link tussen onderzoek, beleid en organisaties ter plaatse om kinderen te beschermen tegen elke vorm van geweld, misbruik of verwaarlozing die wordt veroorzaakt door of het gevolg is van hun verdwijning. Meer informatie: www.missingchildreneurope.eu

Contact
Gelieve Stephan Smets (Directeur Communicatie, Child Focus) te contacteren via stephan.smets@childfocus.org of 0486/25.92.79 voor meer informatie.