Meer dan 137 miljoen opsporingsberichten van vermiste kinderen bekeken dankzij NotFound

Meer dan 137 miljoen opsporingsberichten van vermiste kinderen bekeken dankzij NotFound

sep 24 2021

Op 25 september vieren Child Focus en Missing Children Europe de vierde editie van de NotFound-dag. Notfound.org is de webapplicatie van Missing Children Europe die website-eigenaars kunnen downloaden om 404-foutmeldingen (“pagina niet gevonden”) om te zetten in opsporingsberichten van vermiste kinderen. Organisaties van vermiste kinderen leveren gegevens over hun openstaande dossiers voor de errorpagina's. Dankzij meer dan 6.500 website-eigenaars die het platform sinds 2012 gebruiken, werden opsporingsberichten van vermiste kinderen al meer dan 137 miljoen keer getoond, met een snelheid van bijna 50.000 foto's per dag! Dit jaar heeft FamousGrey, de ontwikkelaar van de applicatie NotFound, de code verbeterd en de app toegankelijker gemaakt voor nieuwe websites om zich aan te sluiten, waardoor het een efficiënter instrument is om het bewustzijn te vergroten en vermiste kinderen te helpen terugvinden. Child Focus doet een oproep aan andere websites om ook gebruik te maken van deze software.

De NotFound webapp werkt wereldwijd en is uitgerust met efficiënte geo-gelokaliseerde technologie: gebruikers zien enkel informatie van vermiste kinderen in hun omgeving. Door gebruik te maken van deze “verloren” pagina's, kunnen website-eigenaars internetgebruikers wereldwijd bereiken, die wellicht nuttige informatie hebben die kan helpen om vermiste kinderen terug te vinden. Bovendien verhoogt het gebruik van NotFound de Google-zoekpositie en verbetert de gebruikerservaring. Terwijl de meeste mensen die op een "404-foutmelding" pagina komen anders de website zouden verlaten, levert NotFound relevante inhoud op zelfs de meest nutteloze pagina's van jouw website.

De #notfound pagina's genereren miljoenen views voor onze opsporingsberichten van vermiste kinderen en zijn een belangrijk kanaal voor Child Focus. Hierbij een warme oproep aan alle managers en webmasters om de NotFound applicatie op hun website te installeren” Heidi De Pauw – CEO Child Focus.

Notfound.org wil de zoektocht naar langdurig vermiste kinderen vergemakkelijken door een veel breder publiek te bereiken voor tips en informatie, waardoor de politie ook kostbare tijd en geld kan besparen. Elk opsporingsbericht is ontwikkeld door een erkende organisatie van vermiste kinderen in samenwerking met de plaatselijke politie die verantwoordelijk is voor de zoektocht. Daarom roepen Child Focus, Missing Children Europe en andere NotFound-partners lokale overheden op om NotFound op hun websites te gebruiken. Verschillende lokale steden en gemeenten in België (Sint-Agatha-Berchem, Elsene, Merchtem, Wemmel) en het Verenigd Koninkrijk (Doncaster) hebben NotFound al ingebouwd op hun websites. Dit is een mooi voorbeeld dat hopelijk andere website-eigenaars zal inspireren.

Hoe kan je ons helpen?

  1. Help mee om vermiste kinderen terug te vinden door de webapplicatie NotFound te installeren op jouw website. Op deze manier worden nutteloze 404-foutmeldingen automatische vervangen door opsporingsberichten. De applicatie is gratis en neemt maar een paar minuten in beslag. Als je geen website hebt, maar iemand kent die er wel een heeft, vraag hem dan om te overwegen het te downloaden. Twijfel niet om dit bericht te delen via sociale media.
  2. Praat erover! Post iets over #NotFoundDay op 25 september en spoor nog meer websites aan om de applicatie te gebruiken.

Over NotFound

De webapplicatie Notfound.org zet nutteloze 404-foutmeldingen (‘pagina niet gevonden’) om in opsporingsberichten van vermiste kinderen. Deze applicatie werd in 2012 ontwikkeld door Missing Children Europe en Child Focus, in samenwerking met FamousGrey. Ondertussen werd de applicatie gedownload door meer dan 6.300 websites in 7 Europese landen en meer dan 120 miljoen foto’s van vermiste kinderen werden weergegeven. Meer info: notfound.org

Over Missing Children Europe

Missing Children Europe is de Europese federatie voor vermiste en seksueel uitgebuite kinderen, die 31 organisaties uit 26 Europese landen vertegenwoordigt. Ze legt de link tussen onderzoek, beleid en organisaties ter plaatse om kinderen te beschermen tegen elke vorm van geweld, misbruik of verwaarlozing die wordt veroorzaakt door of het gevolg is van hun verdwijning. Meer informatie: www.missingchildreneurope.eu

De volgende partners verstrekken gegevens van vermiste kinderen die op 404-foutpagina's worden vermeld: Famous Grey, Child Focus, 116 000 Enfants Disparus, et Missing People.

Contact