Child Focus en de Gezinsbond winnen Europese prijs met

Child Focus en de Gezinsbond winnen Europese prijs met "Veilig Online"

nov 21 2018

Child Focus en de Gezinsbond hebben een Europese ‘Safer Internet 4EU’-award gewonnen voor hun gemeenschappelijk initiatief ‘Veilig Online’. Zowel de samenwerking van de organisaties als het brede bereik van het initiatief maakten indruk op de jury.

‘Veilig Online’ werd in september 2018 bekroond met een Vlaamse M-award en wordt nu ook op Europees niveau enthousiast onthaald. Dat bewijst deze award, waarmee Child Focus en e Gezinsbond ruim 600 andere inzendingen uit 30 landen achter zich laten. Naast de award ontvangen de Gezinsbond en Child Focus 10.000 euro van de Europese Commissie waarmee ze het project verder kunnen uitbouwen. “Het is een erkenning voor ons harde werk om ouders te versterken in de media-opvoeding van hun kinderen”, klinkt het bij de organisaties. “Met de extra centen kunnen we nog verder innoveren en nog meer ouders bereiken.”

Praktisch en toegankelijk advies over veilig internetgebruik

De Gezinsbond en Child Focus hebben hun krachten gebundeld om ouders praktisch en deskundig advies te geven over veilig internetgebruik. Op de website www.veiligonline.be zijn verschillende vormingsmodules beschikbaar in vijf categorieën: gamen, cyberpesten, online relaties en seksualiteit, sociale media en ‘internet en privacy’.

De jury was vooral onder de indruk van de uitzonderlijke samenwerking tussen beide organisaties en “van de creatieve manier waarop de organisaties erin slagen om ook sociaal achtergestelde gezinnen te bereiken”.