jan
30
2020
‘Veilig Online’, een gemeenschappelijk initiatief van de Gezinsbond en Child Focus, krijgt binnen het kader van een Eramus+ project navolging in Europa. Zo zullen Griekenland, Cyprus, Bulgarije en Roemenië met het platform aan de slag gaan. Ook in Franstalig België zullen de vormingsmodules van Veilig Online voortaan worden gebruikt. Donderdag 30 en vrijdag 31 januari zitten alle delegaties met de Gezinsbond en Child Focus rond tafel. Het hele traject duurt bijna 3 jaar en wordt afgesloten met een congres.
Zelfde aanpak, andere inhoud
Griekenland, Cyprus, Bulgarije en Roemenië zijn de eerste landen in Europa die met de modules van Veilig Online aan de slag zullen gaan. Niet toevallig zijn het vier Europese landen waar op het vlak van mediawijsheid nog grote uitdagingen liggen. De landen moeten eerst de eigen noden van ouders in kaart brengen. Nadien kunnen ze de modules van Veilig Online aanpassen en implementeren en ook met de vormingen aan de slag gaan.
“Veilig Online heeft verschillende interactieve modules en draait vooral rond opvoedingstips en getuigenissen van kinderen, jongeren, ouders en experten. Deze vormen de basis voor de vele vormingen voor ouders, dat zijn er een goeie 200 per jaar. Je kan de modules ook zelf online raadplegen op www.veiligonline.be. De getuigenissen hebben we alvast in het Engels ondertiteld op www.safelyonline.eu. Uiteraard moet elk land eerst de eigen noden in kaart brengen om ermee aan de slag te kunnen gaan. Van zodra de landen in gang schieten, zullen wij hen verder begeleiden en het proces goed bewaken. Bedoeling is dat de landen net zoals in België ouders versterken in de media-opvoeding van hun kinderen”, zegt Kurt Jacobs van de Gezinsbond.
Kick-off op 30 en 31 januari
De kick-off van het Europese Erasmus+ project vindt eind januari plaats in Brussel. Dan komen Child Focus en de Gezinsbond samen met de delegaties uit Griekenland, Cyprus, Bulgarije, Roemenië en Wallonië.
“We zullen de visie van Veilig Online met hen bespreken en bekijken hoe ze dat op een goeie manier kunnen overnemen. Nadien zullen we verder blijven uitwisselen, want het is ook de bedoeling dat we onze eigen modules aanpassen aan de input van de andere landen. Het hele traject duurt bijna 3 jaar. We sluiten af met een congres”, zegt Nel Broothaerts van Child Focus.
Praktische informatie
De Gezinsbond en Child Focus zitten donderdag 30 en vrijdag 31 januari met de delegaties rond tafel in Brussel. Voor een interview met de initiatiefnemers of 1 van de delegaties, neem gerust contact op met:
Contact
- Kurt Jacobs, PR coördinator Gezinsbond: kurt.jacobs@gezinsbond.be +32 (0)2 507 89 51 +32 (0)478 36 54 73
- Nel Broothaerts, Dir Preventie en Ontwikkeling Child Focus: nel.broothaerts@childfocus.org +32 (0)479 63 16 90